LoRa sensoren ingezet bij bodemvocht meetnet Den Haag

Project

Monitoring Lange Vijverberg

Opdrachtgever

BAM

Uitgevoerd door

Eijkelkamp Soil & Water

Land

Nederland

Achtergrond aanleggen monitoringsnetwerk

De Lange Vijverberg in Den Haag, gelegen tegenover het Binnenhof en aan de Hofvijver, bestaat uit een trambaan met daaromheen een groot aantal oude linden. In 2016 is er gestart met de herinrichting van de Lange Vijverberg. Door deze herinrichting vinden er veranderingen plaats in de leefomgeving van de lindebomen. Gemeente Den Haag wilde daarom inzicht krijgen in de verandering van de bodemvochtigheid. Dit moest op een simpele, draadloze en goedkope manier gebeuren. Daarom is er door Eijkelkamp Soil & Water voor dit project gekozen om een LoRa meetnet van bodemvochtsensoren op te stellen. Bij een tiental bomen zijn er op 75 centimeter diepte en 150 centimeter diepte sensoren geplaatst die elke 3 uur de verandering van de bodemvochtigheid versturen naar een online platform. Op dit platform kan zowel de uitvoerder als de opdrachtgever de verandering van de vochtigheid van de bodem waarnemen en zijn watergift plan hierop zonodig aanpassen.

Wat is LoRa?

LoRa is een nieuwe manier van communicatie waarbij kleine hoeveelheden data via het LoRa netwerk worden verstuurd naar een webpagina. De kosten van deze communicatiemethode zijn zeer beperkt in vergelijking met bestaande GPRS abonnementen. Naast gebruik voor een bodemvochtmeetnet, kan LoRa ook uitstekend ingezet worden bij een grondwater meetnet.

Waarin maakte Eijkelkamp Soil & Water het verschil

Gateway, LoRa zenders met 20 sensoren en een online platform voor het visualiseren van de data en het aansturen van de sensoren.

Contact


+31 313 880200

  • LoRa_Eijkelkamp_Den_Haag_1.jpg
  • LoRa_Eijkelkamp_Den_Haag_2.jpg
  • LoRa_Eijkelkamp_Den_Haag_3.jpg
  • LoRa_Eijkelkamp_Den_Haag_4.jpg
  • LoRa_Eijkelkamp_Den_Haag_5.jpg
  • LoRa_Eijkelkamp_Den_Haag_6.jpg
  • LoRa_Eijkelkamp_Den_Haag_7.jpg

Maak nu een afspraak

Benieuwd wat Eijkelkamp Soil & Water voor uw bodem- of waterproject kan betekenen?
Vul onderstaand formulier in voor een afspraak


* Dit is een verplicht veld

Wij gebruiken cookies voor uw gebruiksgemak en om u relevante aanbiedingen te kunnen doen. Door verder te surfen accepteert u cookies van eijkelkamp.com.

OK